Kada stignu sunčani dani i toplo vreme, u Srbiji to znači samo jedno – vreme je za neverovatne avanture! Zato se pripremite da vas izazove nepredvidljiva priroda, otkrijte dragulje velikih prostranstva Srbije i primite zdravu dozu adrenalina.

Ostvarenje sna – paraglajding na srpskom nebu!

Izvor: https://www.serbiaincoming.com

Sanjate o letenju? Fantazirate o neobičnoj adrenalinskoj avanturi o kojoj ćete svima pričati hiljadu puta? Želite da otkrijete Srbiju iz vazduha? Imamo odgovor i zove se paraglajding! Ovim ekstremnim sportom nećete dobiti samo nagon adrenalina, već ćete otkriti srpske pejsaže iz potpuno drugačije perspektive!

To možete uraditi u Srbiji ako odete na sledeća mesta:

  • Vršačku kulu, do koje možete doći iz Vršca
  • Crni vrh, 15km zapadno od Bora
  • Sa livade Glišovo, 22km od Kraljeva

Ili u pravcu Niške banje, Vinča, Kopaonik, Rajac, Rtanj, Ovčar.. Na vama je da izaberete!

Plovidba kajakom kroz “Gvozdene kapije” Dunava

Kombinacija fascinantnih prirodnih bogatstava, bogate istorije i uzbudljivog sporta! Ovo je najkraći opis nezaboravnih trenutaka koje možete očekivati na jednom od najlepših mesta u Srbiji – Djerdapskoj klisuri. Moramo spomenuti i impresivne poglede, brojna arheološka nalazišta i tvrdjave koje oduzimaju dah. I sve to u fantastičnom “vodenom okruženju” ! Šta može pobediti to?

Kada se uverite u lepotu plovidbe kajakom u najvećem i najlepšem muzeju na otvorenom, sigurni smo da ceće se složiti sa nama! Ali, ne otkrivajmo sve. Sve što trebate znati je da u jednom danu možete posetiti stanište drevnih civilzacija Lepenskog Vira, videti slavnu Trajanovu tablu, i naravno možete uživati u opojnom mirisu Dunava!

Istraživanje skrivenih vodopada Stare planine

Ovo je jedna od onih avantura u kojima možete očekivati neočekivano! Stara planina je jedna od najlepših planina u Srbiji, ali je poznata po velikom broju skrivenih i fascinantnih vodopada. Zato je pešačenje i planinarenje na njenim divljim i nepredvidivim stazama nešto što ćete pamtiti dugo.


Itvor: https://www.portalmladi.com

Ako ste se ikada zapitali kako izgleda netaknuta priroda u kombinaciji sa svežim vazduhom i opojnim mirisima divljeg cveća, sada je pravo vreme da saznate. Sve što treba da uradite je da spakujete udobnu odeću i obuću i krenete ka istočnoj Srbiji. Uvek će se naći ljubazan lokalac koji će biti više nego srećan da vas odvede na nezaboravnu avanturu!

Osvajanje Lazarevog kanjona

Najdublji, najduži i istovremeno jedan od najnepristupačnijih kanjona istočne Srbije pravi je izazov za sve avantursite i ljubitelje netaknute prirode! Jedinstven je i poznat po terenima, hidrografiji i raznovrsnim životinjskim i biljnim vrstama koje su ovde pronašle svoj dom. Zbog toga je Lazarev kanjon idealna destinacija za otkrivanje svih čuda planinarenja.

Kada otkrijete ovaj kanjon, naći ćete neverovatan pogled na Bor i okolna sela. I ne zaboravimo da vam spomenemo da obidjete čuvenu Lazarevu pećinu. Medjutim, imajući u vidu kako su strme stene, savetujemo vam da pronadjete profesionalnog vodiča za istraživanje kanjona.

Jedinstvena panorama: Kopaonikov zip lajn

Možete li zamisliti da letite od jedne do druge tačke, zvuči zanimljivo zar ne? A sada zamislite to dok gledate slikovite pejsaže jedne od najlepših planina u Srbiji. Zvuči jos zanimljivije zar ne? Zato želimo da vam ispričamo o fascinantnom i sunčanom Kopaoniku, i prvom zip lajnu u Srbiji!

Izvor: www.kopaonik.rs

Zabava nikada ne prestaje ovde i nećemo ni da počinjemo o jedinstvenom panoramskom i adrenalinskom iskustvu. Polazna taćka zip lajna je na liniji Malo jezero – Krst, a kranja tačka je iznad ski-bara Bombardier. Dakle sledeći put kada se nadjete na ovoj planini znate šta trebate uključiti u svoj plan. Pravac na zip-liniju!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *