Postoje neki pravi dragulji skriveni po Evropi na koje možda nikada nećete naići. Evropa ima svoje upečatljive plaže, ali ako idete malo dublje naići ćete na neke od prelepih pećina koje jednostavno oduzimaju dah. Preporučujemo vam neke od najboljih pećina koje morate posetiti, one će vas definitivno ostaviti bez reči.

Biševo, Hrvatska

Izvor https://www.total-croatia-news.com

Skriveno u Hrvatskoj, nalazi se veličanstveno ostrvo Biševo, gde možete pronaći popularnu Modru pećinu. Ova prelepa prirodna lokacija ima plavu sjaj u vodi zahvaljujući sunčevoj svetlosti koja prodire kroz podvodnu pukotinu. To je veoma čudan doživljaj. Od 1884. godine brodovi su mogli da plutaju na ovoj sjajnoj plavoj vodi što je zaista privlačna atrakcija. Uhvatite letove za Hrvatsku za leto kada je sjaj najsjajniji i budite odusevljeni ovom prirodnom pećinom.

Plave pećine, Zakintos

Izvor https://www.thomascook.com

Grčka ostrva nikada ne omanu u nameri da impresioniraju svojom čarobnom lepotom, a plave pećine u Zakintosu vas takodje neće izneveriti. Ovo je odlično putovanje za porodice, opuštate se na brodu kroz pećine! Čak ćete imati priliku da se okupate na ulazu. Ova predivna pećina nalazi se iznad zemlje na severu ostrva i definitivno je vredna obilaska. Ne možete sada odbiti avionske karte za Zakintos, zar ne?

Cuevas del Drach, Španija

Izvor https://blog.friendlyrentals.com

Postoji jedna reč da opiše ove neverovatne pećine.. Vau! Na ostrvu Majorka naći ćete Cuevas del Drach koji je sistem od 4 zadivljujuće pećine, od kojih svaka ima svoje ime i svoju čar. Veličine ovih pećina su izuzetno impresivne, tu i je i muzički performans sa svećama koji će zasigurno doprineti vašem iskustvu. Istraživanje ovih pećina zaista se mora naći na must-do listi.

Blue Grotto, Malta

Izvor https://www.videoblocks.com

Možda jedna od najlepših pećina u Evropi je Blue Grotto na Malti zbog neverovatno širokog spektra boja u njenim vodama. Mreža pećina često ima ture brodom gde možete istraživati prirodne lokalitete, ali to nije samo razgledanje. Možete “okvasiti” svoje prste, uživati u ronjeju ili biti avanturista i otići na planinarenje i pešačenje. Preoporučujemo posetu tokom leta jer su vode tople i veoma sjajne. Sada preostaje samo da rezervišete karte za let do Malte!

Eisriesenwelt, Austrija


Izvor http://5-five-5.blogspot.com

Jedna od najpoznatijih svetskih pećina je Eisriesenwelt u Austriji. Ova ogromna krečnjačka ledena pećina svakako nudi mnogo za istraživanje, i savršena je za one koji imaju iskustvo planinarenja od ranije. Svake godine je poseti preko 200.000 turista, a vi biste mogli biti jedan od njih!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *